header18.jpg waterhalengroeneveeljerrkl.jpg delegation.jpg Haiti_riool_kll.jpg

logo_znklimaatspiegelemail.jpg

 

logo_nousonsemouille.png

 

Peducatief.JPG

 

PROTOS

Document acties

Nieuws

Geslaagde oogsten voor Robert, landbouwer in Belladère (Haïti)
In de regio Belladère-Croix Fer in Haïti zet PROTOS zich in voor een betere toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen, maar ook voor meer voedselzekerheid. We spraken met Robert Odens, een gedreven landbouwer en voorzitter van het beheerscomité dat een lokale ‘boutique d’intrants’ uitbaat. Dat is een winkel waar je materiaal kan kopen om aan landbouw te doen: van zaaizaden tot bodemverbeteraars en mest.
Wat als... Europa geen adaptatiestrategie had?
De adaptatiestrategie van de EU baseert zich onder andere op de besproken JRC PESETA II studie. Dit onderzoek brengt de impact van de klimaatverandering in Europa in kaart voor de laatste decennia van deze eeuw, in de veronderstelling dat geen voorbereidende acties op deze veranderingen worden ondernomen.
600 keer meer vraag naar water dan eind vorige eeuw
IPS - Er is vandaag zeshonderd keer meer vraag naar water in de wereld dan aan het einde van de twintigste eeuw, meldt de internationale waterorganisatie Global Water Partnership (GWP). Een derde van de wereldbevolking kampt met een tekort aan water. Om watervoorraden verstandig te beheren moet je ook de energienoden aanpakken, stelt GWP.
VN te optimistisch over armoedebestrijding
NEW YORK, 8 juli 2014 (IPS) - Verschillende Millenniumdoelen zijn gehaald of kunnen gehaald worden voor de deadline eind 2015, stellen de Verenigde Naties in een gisteren (maandag) verschenen rapport. Ontwikkelingsorganisaties vinden dat de VN een "te optimistisch" beeld schetsen.
Meer...
Nieuwsbrief
Inschrijven Nieuwsbrief
(Required)

 

Banner_200x600_Protos_A.jpg

logo_2015detijdlooptalarm.gif

11_be.png-en

IKVW_logo2.jpg

 

logo111111RGB.jpg

 

cncd_web200x69037f8.gif