header5.jpg waterhalengroeneveeljerrkl.jpg Eq_fittingwaterleidingkll.jpg Constructie_reservoir_Beauchamp_copy.jpg

logo_znklimaatspiegelemail.jpg

 

logo_nousonsemouille.png

 

Peducatief.JPG

 

PROTOS

Document acties

Nieuws

AMIASZI in Isale: een fotoverslag
Evelyne Blondeel (26) is projectmedewerker watertechnologie aan de UGent en vrijwilliger bij PROTOS. In februari 2014 trok ze op avontuur door Uganda, Rwanda en Burundi. In dat laatste land bezocht Evelyne het project AMIASZI in Isale, een programma van PROTOS rond voedselzekerheid. Hieronder lees je haar reisverslag en kan je enkele foto’s van haar bezoek bekijken.
IDEA 2025: een boeiende Noord-Zuid inspiratiedag!
Interesse in ontwikkelingssamenwerking? Dan is deze dag absoluut iets voor jou! IDEA 2025 brengt iedereen samen die begaan is met Noord-Zuidthema’s, of het nu gaat over een rechtvaardiger verdeling van welvaart, gezondheid, eerlijke handel of de klimaatimpact. Of de wereldwaterproblematiek, want ook PROTOS zal aanwezig zijn op deze inspiratiedag. Kom dus zeker eens langs... Om elkaar te ontmoeten, ideeën op te doen én nog gemotiveerder huiswaarts te keren! Tot dan :-)
Betere rampendata maken betere beslissingen mogelijk
Rampen gerelateerd aan water, het weer of het klimaat zijn wereldwijd in opmars en zorgen voor grote dodenaantallen en een kaakslag voor economische en sociale ontwikkeling. Tussen 1970 en 2012 werden 8.835 rampen, 1,94 miljoen doden en 2,4 triljoen dollar aan economische schade gerapporteerd, als gevolg van onder andere droogtes, extreme temperaturen, overstromingen, tropische cyclonen en epidemies.
Energiecentrales slokken teveel water op
IPS - De wereld stevent af op een ernstige watercrisis in minder dan drie decennia, waarschuwen onderzoekers van de Deense Aarhus Universiteit, de Vermont Law School en de denktank CNA. Om die af te wenenden, moeten bij de opwekking van stroom veel minder water gebruikt worden, en dat kan met hernieuwbare energiebronnen.
Meer...
Nieuwsbrief
Inschrijven Nieuwsbrief
(Required)

 

Banner_200x600_Protos_A.jpg

logo_2015detijdlooptalarm.gif

11_be.png-en

IKVW_logo2.jpg

 

logo111111RGB.jpg

 

cncd_web200x69037f8.gif