1wtr_tuin_kl.jpg EP1klll.jpg header5.jpg delegation.jpg

logo_znklimaatspiegelemail.jpg

logo_nousonsemouille.png

 

PROTOS

Document acties

Nieuws

Internationale hulp m.b.t. water en sanitatie zeer ongelijk verdeeld
Volgens het rapport Bridging the Divide worden de armste bevolkingsgroepen in de wereld systematisch te weinig bereikt, waardoor de ongelijkheden in de wereld zelfs groter worden in plaats van dat ze zouden afnemen.
INFOAVOND woensdag 16 april - 19u30
Wil je PROTOS wat beter leren kennen of wil je te weten komen wat je eventueel als vrijwilliger kan doen? Kom dan zeker eens langs!
De globale energievraag tast onze watervoorraden aan
Energieproductie kan een ernstige bedreiging vormen voor de waterbronnen. Volgens een UN World Water Development Report nemen de kansen toe voor een serieus conflict tussen energieproductie, andere watergebruikers en milieuaspecten. Deze waarschuwing kwam er naar aanleiding van de jaarlijkse Wereldwaterdag, die dat jaar 'water en energie' als centraal thema had.
WASH en gender: de rol van vrouwen
Het thema van de Internationale Vrouwendag was dit jaar ‘Inspirerende verandering’. In september vorig jaar kwamen tijdens de Wereldwaterweek in Stockholm vier vrouwen samen die inspiratie bieden voor verandering binnen de WASH-sector (water, sanitaire voorzieningen en hygiëne). Dat waren Kate Fogelberg (Water For People), Vida Duti en Jane Nabunnya Mulumba (International Water and Sanitation Centre), en Alice Bouman (Women for Water Partnership). Zij spraken er over de rol van vrouwen in de WASH-sector.
Meer...
Nieuwsbrief
Inschrijven Nieuwsbrief
(Required)

 

Drink water voor Drinkwater

logo_2015detijdlooptalarm.gif

11_be.png-en

IKVW_logo2.jpg

 

logo111111RGB.jpg

 

cncd_web200x69037f8.gif